miércoles, 11 de junio de 2014

Literatura: El riu de Mark Twain

Sinopsis
A l'Índia de l'Imperi Britànic, Harriet, una nena anglesa, viu una perfecta infància entre els seus germans, l'exuberància d'un jardí ple de flors i el transcórrer d'un riu en el seu viatge cap a Bengal.
No obstant això, Harriet no podrà evitar que el pas del temps converteixi el seu preciós univers en una cosa diferent, menys amable i que ella no aconsegueix comprendre. Tal com no podria evitar que el riu flueixi, tampoc pot evitar fer-se gran i tot el que això comporta.
El riu és el preciós homenatge que la novel · lista britànica Rumer Godden fa a l'Índia i a la seva pròpia infància. El gran director Jean Renoir va convertir aquesta novel·la en una exquisita pel.lícula de la qual Martin Scorsese ha dit que és una de les més belles de la història del cinema.

Portada del llibre
Dades del llibre
DADES DEL LLIBRE:
Títol original: The river
Nº de pàgines: 154 pag.
Primera edició: 1974
Editorial: Finishterre.


Mark Twain

Mark Twain (Samuel Langhorne Clemens, Florida 1835-1919) Escriptor nord-americà. Va néixer a Hannibal, un petit poble a la vora del Mississippi. Als 12 anys va morir el seu pare, fet que li va fer abandonar els estudis i començar com aprenent de tipògraf a una editorial i va començar a escriure els seus primers articles. 
Va escriure el seu primer èxit ''La famosa rana saltarina de Calaveras'', va ser el primer article que va firmar amb el seu pseudònim ''Mark Twain''.  
A San Francisco va començar la seva carrera com a periodista, allí va conèixer a Bret Harter, escriptor que el va animar a perseguir el seu somni de ser escriptor. Twin va començar a una etapa on va viatjar molt com a periodista i conferenciant.
Al 1876 va publicar la primera obra que el va portar a l'èxit ''Las aventuras de Tom Sawyer''. Però tot el seu talent es va desplegar amb l'obra ''Las aventuras de Huckelberry Finn'' és sense cap dubte, la seva gran obra i una de les més destacades de la literatura nord-americana. 
Una sèrie de desgràcies, entre d'elles la mort d'una de les seves filles i de la seva dona, així com un gran problema econòmic, van fer enfosquir els últims anys de la seva vida, i així ho reflexa a una de les seves últimes obres ''El forastero misterioso'' on explica una experiència personal. 
Mark Twain

Bibliografia

http://www.biografiasyvidas.com/biografia/t/twain.htm
http://www.rumergodden.com/index.php

No hay comentarios:

Publicar un comentario