viernes, 6 de junio de 2014

LA QUIMERA D'OR (CHARLES CHAPLIN)

CHARLES CHAPLIN



Sir Charles Spencer ChaplinKBE (Londres, 

16 d'abril de 1889 - Corsier-sur-Vevey, 25 de desembre de 
1977), conegut com a
 Charles Chaplin,va ser actorcompositorproductor i director de cinema. Està considerat com un dels millors mims i pallassos de la història del cinema. Actuava, dirigia, escrivia els guions, componia la música i produïa les seves pròpies pel·lícules. 
Chaplin fou una de les personalitats més creatives de l'època del cinema mut i va influir molt en altres actors. La seva vida artística va durar més de 65 anys, des dels escenaris victorians i els music hall britànics quan era un artista jove, fins a gairebé la seva mort a l'edat de vuitanta-vuit anys. La seva vida va tenir molts alts i baixos, movent-se entre l'adulació i la controvèrsia.
Una de les seves principals pel·lícules va ser The Gold 
Rush.

PEL·LÍCULA

Pel·lícula sobre un solitari buscador d'or que arriba a Alaska en busca d'una gran fortuna d'or. Però de cop i volta s'aixeca una gran tempesta de neu i el portarà a refugiar-se en una cabanya d'un bandit on tindrà una sèrie de còmiques successions.
(La pel·lícula va ser reestrenada en 1942 en versió sonora.)
OPINIÓ:
La quimera d'or és en resum una pel·lícula molt recomanable per a tota la família, ja que presenta un personatge únic que en molts passos ha estat copiat, encara que mai igualat,Charles Chaplin. 
La escena més famosa de la pel·lícula quan el nostre protagonista comença a menjar-se una sabata amb claus com si fos un pollastre, induït per la bogeria.


Director: Charlie Chaplin
Títol original: The Gold Rush
Títol en Català: La Quimera d'Or

TRÁILER

LA QUIMERA D'OR (LLIBRE)

Les gelades terres d'Alaska són l'escenari d'una lluita suprema on l'home és capaç d'afrontar els més durs extrems. La febre d'or va fer que innombrables aventurers emprenguéssin una de les últimes gestes en la conquesta de la terra. Així, a El silenci blanc, Kidd va assumir la mort d'un company en una salvatge fugida de la neu. La generositat necessària per a la supervivència quedarà reflectida en els inútils i degradats Weatherbee i Cuthfert d'En un país llunyà. L'avarícia és el tema de L'home de la cicatriu. Però davant els pobres sentiments contrasta l'exemple de Koskoosh en Llei de vida o el de Bill i Kink en Massa or. En Amor a la vida es tracta de la lluita per la supervivència i en L'inesperat de la capacitat d'adaptació. A La foguera i El burlat el tema dominant és l'acceptació estoica i valent de la mort.





No hay comentarios:

Publicar un comentario