viernes, 6 de junio de 2014

Natura dels Rius i els Deltes

Fauna 
Lludriga (Lutra lutra)
El 1995 es va iniciar la reintroducció de la llúdriga al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, projecte pioner a Catalunya. Avui en dia, aquesta espècie, present habitualment a Mig de Dos Rius, ha tornat progressivament a bona part dels rius catalans. La llúdriga és un animal indicador del bon estat de conservació de l'ecosistema fluvial.
Lludriga


Granota
En anglès, són anomenades "Vietnamese Mossy Frog" i es fa molt evident el per què. Si no sabessin que això és un ull de granota, segurament confondrien a una per una mica de molsa, sobretot en el seu hàbitat, on abunda tant (i els seus a penes 7-8 cm): Habita en boscos tropicals i subtropicals on abunda l'humitat, es pot trobar prop de rius.
rana_musgo
Vietnamese Mossy Frog





Plantes aquàtiques amb flors que creixen en llacs, llacunes, basses, pantans o rierols de corrent lent, estant usualment arrelades en el fons. Els nenúfars pertanyen a les famílies Nymphaeaceae, Cabombaceae l'ordre Nymphaeales, Nelumbonaceae l'ordre Proteales i també als gèneres Nymphoides de la família Menyanthaceae l'ordre Asterales i el gènere Hydrocleys de la família Alismataceae l'ordre Alismatales.
Nenúfars



Fongs lluminosos
A la primera foto podem veure un fong que creix en els boscos del Congo i que il · lumina el terra per les nits. Es creu que el seu objectiu és fer-se visible perquè els animals contribueixin a escampar les seves espores. A la segona foto, uns bolets que també són visibles a la nit, tot i que brillen durant tot el dia.
setas-bioluminiscentes2
Fongs lluminosos

Per mes informació clicar als titols.

No hay comentarios:

Publicar un comentario