martes, 10 de junio de 2014

Las aventuras de Huckleberry Finn

Autor:
(Link en la foto)
 Mark Twain
  Mark Twain  

                   

(Samuel Langhorne Clemens, Florida, EUA, 1835-Redding, aneu., 1910) Escriptor nord-americà. Aventurer incansable, va trobar en la seva pròpia vida la inspiració per a les seves obres literàries. Va créixer en Hannibal, petit poble riberenc del Mississippi. Als dotze anys va quedar orfe de pare, va abandonar els estudis i va entrar com a aprenent de tipògraf en una editorial, alhora que va començar a escriure els seus primers articles periodístics en redaccions de Filadèlfia i Saint Louis.


Llibre:

Sinopsis:
las aventuras de huckleberry finn-mark twain-9788439720409
Les Aventures de Huckleberry Finn
Mark Twain va escriure aquest llibre vuit anys després que coneguéssim al personatge en Les aventures de Tom Sawyer. No és arriscat afirmar que es tracta de l'obra mestra de Twain, una obra plena d'ironia i de sa relativisme. Huck, educat en la moral de la seva època, sap que hauria de denunciar a Jim, l'esclau negre que, davant l'amenaça de ser venut, es disposa a fugir. I Huck sap que, ajudant a escapar a un negre, està «pecant», i que per aquest camí "es condemna». Però, sense haver llegit a Pascal, entén perfectament les «raons del cor», i se salta la moral en favor de l'amistat i el bon sentit. Per fortuna, la història ha donat la raó a Huck.
Personatges:
Huckleberry Finn: Personatge principal del llibre. Ell és un fill il · legítim que fuig de la seva família adoptiva per alliberar-se de la societat i la civilització. Huck és el company de Tom Sawyer, i Tom és el millor amic de Huck. Al llarg del llibre, Huck viatja pel riu Mississippi amb Jim, l'esclau de la Srta Watson. Junts tenen moltes aventures. Ells s'amaguen al llarg del riu, gairebé són assassinats per lladres en un vaixell naufragat, i coneixen dos artistes que s'anomenen a si mateixos el Rei i el Duc. Aquests dos pocavergonyes gairebé aconsegueixen que Huck i Jim siguin empastifats amb quitrà i plomes per tenir males actuacions en obres de teatre. A causa del Rei i el Duc, Huck es veu embolicat en un complot per robar els diners del Sr Wilks. Finalment, Huck se les arregla per rescatar Jim de l'esclavitud amb l'ajuda de Tom. A través del llarg temps que va passar amb Jim, i algunes de les seves altres experiències al llarg del riu, Huck revela un fort sentit d'humanitat.
Tom Sawyer: El millor amic de Huck que lliurement teixeix mentides i estima l'aventura. Ell vol que les coses siguin exactament com són en els llibres d'aventures que llegeix, i utilitza els llibres com una guia que descriu la manera correcta d'assaltar, robar i segrestar. Ell té moltes idees romàntiques, entre elles fundar una banda de lladres.
Vídua Douglas: Adopta a Huck per intentar civilitzar. La seva germana és la Srta Watson.
Srta Watson: Germana de la Viuda Douglas. Ella tracta d'ensenyar a Huck religió i com escriure.

Dades del Llibre:
Numero de pagines: 376 pagines
Llengua: Castella

No hay comentarios:

Publicar un comentario